Magyar Péter: Zsarolással vádolja volt barátnőjét és a Fidesszel való összejátszással

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, zsarolással vádolja volt barátnőjét, Vogel Evelint, és azt állítja, hogy a nő 30 millió forintot próbált kizsarolni tőle és a párt több vezetőjétől. Magyar Facebook-bejegyzésében közölte, hogy Vogel május óta fenyegeti őt és a párt többi tagját, miután pénzhez kívánt jutni. Állítása szerint, miután visszautasították Vogel követeléseit, a nő kapcsolatba lépett Kubatov Gáborral, a Fidesz alelnökével, és havi 5 millió forintért cserébe vállalta, hogy interjút ad az Indexnek, mely Magyar szerint hazugságokat tartalmaz.

A vádak szerint Vogel titkos hang- és képfelvételeket készített a párt vezetőségével folytatott beszélgetéseiről, és ezeket a felvételeket ajánlotta fel a Fidesz számára. Magyar Péter és alelnöke, Radnai Márk, állításaik szerint szembesítették Vogelt ezekkel a vádakkal, de a nő nem tagadta az együttműködést. A politikus jelezte, hogy zsarolás miatt feljelentést fog tenni az illetékes hatóságoknál.

A kapcsolatuk és a szakítás háttere
Magyar részletesen beszámolt a Vogel Evelinnel való kapcsolatáról, amely szerinte kezdetben szeretetteljes volt. 2023 áprilisa óta Magyar anyagilag is támogatta a nőt, még akkor is, amikor már nem voltak együtt. Szerinte Vogel elhitette vele, hogy viszont szereti, és így Magyar komoly terveket szőtt vele. Azonban miután Magyar megkérte a kezét, a nő hirtelen kilépett az életéből. Később Vogel ismét felkereste Magyar Pétert, és újrakezdést javasolt, amit a politikus elfogadott. Magyar azonban most úgy véli, hogy a nő csak kihasználta őt, és a „first lady” pozíció lehetőségét látta benne. A kapcsolat végül Vogel zsarolási kísérletei és politikai játszmái miatt szakadt meg.

Politikai vádak és következmények
Magyar szerint Vogel Evelin a Fidesz vezetőségével kötött megállapodás részeként vállalta, hogy az Indexnek adott interjújában lejáratja őt és a Tisza Pártot. A politikus szerint a Fidesz ezzel a „Tónika Show” újabb epizódját rendezte meg, mivel a pártjuk egyre népszerűbbé válik a választók körében. Magyar emellett kemény kritikát fogalmazott meg a Fidesz politikájával kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy nem fél a „Stasi-módszerektől”, és bármilyen eszközökkel is próbálják megállítani őket, ők tovább fognak küzdeni a demokratikus értékekért és egy igazságosabb Magyarországért.

Tüntetés és politikai küzdelem
A Tisza Párt vezetője október 5-re tüntetést szervez a „közmédiának csúfolt propagandagyár” elé, ahol a Fidesz elleni tiltakozásukat kívánják kifejezni. Magyar Péter arra buzdítja a támogatóit, hogy álljanak ki mellettük a politikai játszmák ellenére is, és hozzátette: „Ami nem öl meg, az megerősít.”

Magyar Péter és Vogel Evelin konfliktusa nem csak személyes, hanem politikai síkra is terelődött. A zsarolási vádak és a politikai manipulációk mögött a két fél közötti kapcsolat megromlása húzódik, amely komoly következményekkel járhat mindkét fél számára. A politikus feljelentést tett a zsarolás miatt, míg Vogel Evelin oldaláról még nem érkezett hivatalos válasz az ügyre. A történet további fejleményei azonban politikai és jogi síkon is folytatódhatnak.