A Tisza Párt tovább bővíti jelöltjeinek körét a budapesti önkormányzati választásokon

A Magyar Péter által vezetett Tisza Párt tovább folytatja a budapesti polgármester-jelöltek sorozatos bejelentését, jelölve Dálnoki Áront a XVII. kerületben, Rákosmentében, ahol jelenleg Fidesz-KDNP uralom van. A párt eddig három másik kerületben is bejelentette jelöltjeit, melyek a VII., XI., és XVIII. kerületek, ahol az újrainduló DK-s polgármesterek esélyeit gyengíthetik.

Politikai Taktika

A Tisza Párt stratégiája szerint ahhoz, hogy fővárosi listát állíthasson, legalább három polgármester-jelöltet kell indítania. Ez a lépés azt sugallja, hogy Magyar Péter pártja komolyan veszi a fővárosi önkormányzati választásokat, és jelentős befolyást szeretne szerezni Budapest politikai életében.

Dálnoki Áron jelölése különösen fontos, tekintettel arra, hogy Rákosmente kerületet hosszú időn keresztül Fidesz-KDNP-s polgármesterek irányították. Horváth Tamás jelenlegi polgármester is újra indul a júniusi választáson, ahol összesen hét jelölt áll szemben vele. Az ellenzéki oldal megosztottsága, amely a szocialista és a Momentum külön jelöltjeinek indításában mutatkozik meg, tovább bonyolítja a politikai helyzetet a kerületben.

Az Ellenzéki Válasz

A Tisza Párt jelöltjeinek bejelentése nem mindenki számára tetszik. Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője szerint a Tisza Párt jelöltjei veszélyeztetik az újraválasztás esélyeit azokban a kerületekben, ahol az ellenzék korábban sikeres volt. A DK aggódik amiatt, hogy a Tisza Párt jelöltjeinek indulása megoszthatja az ellenzéki szavazatokat, ezáltal erősítve a Fidesz pozícióit.

A Tisza Párt elkötelezett amellett, hogy jelentős változást hozzon a budapesti politikai színtérre. Az elkövetkezendő hetekben várhatóan további jelöltek nevei kerülnek nyilvánosságra, miközben a párt a választási kampányban aktívan részt vesz.