Dúró Dóra és a Mi Hazánk az ARC kiállítás egyik plakátja ellen lépett fel

Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője bírálta a 24. ARC kiállítás egyik alkotását, amely az anyaság árnyoldalait ábrázolta. A képviselő szerint a plakát gyermekvállalás ellen kampányol, és a párt aktivistái akcióba is léptek, átragasztva a kifogásolt feliratokat. Felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert és László Imrét, Újbuda polgármesterét, hogy kérjenek bocsánatot az édesanyáktól.


Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője azzal vádolja a 24. ARC közérzeti plakátkiállítást, hogy teret ad a „deviáns propagandának”, és egyúttal a gyermekvállalás ellen kampányol. A kritika középpontjában egy olyan plakát áll, amely az anyaság árnyoldalait mutatja be, amit Dúró Dóra sértőnek és károsnak tartott.

A Mi Hazánk politikusa szerint a plakát az anyaságot „lebutulással” és „piszkos ruhával” azonosítja, továbbá azt sugallja, hogy a gyermekvállalás terhet jelent, amit különösen sértőnek talál egy olyan időszakban, amikor Magyarországon rekord alacsony a születésszám. Dúró Dóra elmondta, hogy pártja aktivistái nem maradtak tétlenek, és átragasztották a kifogásolt plakátot pozitív üzenetekkel, például a „gondoskodás”, „szeretet” és „áldás” szavakkal.

A képviselő nyilvános bocsánatkérést követel Karácsony Gergely főpolgármestertől és László Imrétől, Újbuda polgármesterétől, akik a kiállítás helyszínének biztosításáért felelősek. Dúró szerint a kiállítás tartalma sérti az édesanyákat és a gyermekvállalást, ezért felszólította a két politikust, hogy határolódjanak el a plakát tartalmától.