Lázár és Magyar Péter újabb szócsatája: vonatozás és sajtóvita

Lázár János közlekedési miniszter és Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke közötti feszültség tovább fokozódik. Lázár egy Facebook-bejegyzésben jelezte, hogy szívesen egyeztetne Magyarral, de elutasítja a sajtó jelenlétét. Magyar erre azonnal reagált, és megvádolta a minisztert, hogy fél a valósággal szembenézni.

Lázár János ismételten válaszolt Magyar Péter korábbi bejegyzésére egy újabb Facebook-posztban, amelyben kifejtette, hogy hajlandó találkozni a Tisza Párt vezetőjével, ám a találkozót zárt ajtók mögött kívánja tartani. A közlekedési miniszter szerint fontos a vasúti helyzetet megbeszélni, de nem akar részt venni egy „reality showban”, amire szerinte Magyar Péter törekszik.

„Magyar Péter mehet bárhová a vasúton, a munkáját segítjük, titkunk nincs, a vasút állapota közös örökség és közös érdek. Velem is beszélhet, akár olyan vasúti helyszínen is, amelyikről sok minden elmondható, csak az nem, hogy szebbnek mutatja a valóságot, mint amilyen. Ilyenekre tettem javaslatot, nem egy légkondicionált irodára. Úgy látom, nem az utasoknak és a vasutasoknak akar segíteni, hanem a kampányának. Az előbbiben bárkinek partnere vagyok, az utóbbiban az ellenzék vezetőjének sem. Reality igen, reality show nem. Uff” – írta Lázár.

Magyar Péter azonnal visszavágott, azt állítva, hogy Lázár megfutamodott a sajtó elől, és nem mer szembenézni a valós vasúti körülményekkel. „Nem akartad kockáztatni, hogy Ózdról a fővárosba 2-3 óra késéssel érkezzünk meg esetleg kamerák és utasok előtt. Gondolom, vasutasokkal sem szívesen beszéltél volna az embertelen munkakörülményekről” – fogalmazott Magyar.

A vita előzménye, hogy Magyar Péter Facebookon hívta ki Lázárt egy közös vonatozásra, és felszólította, hogy szerda 18 óráig jelezze, hajlandó-e vele utazni. Lázár válasza erre az volt, hogy inkább Kőbánya-felsőn találkozna a Tisza Párt vezetőjével, ahol egy közös beszélgetésre invitálta. A miniszter ugyanakkor jelezte, hogy nem kívánja a sajtó jelenlétét a találkozón, és inkább egy „reality” beszélgetést szeretne, nem pedig egy „reality showt”.

A levélváltásból és a közösségi médiás bejegyzésekből úgy tűnik, hogy a két politikus közötti nézeteltérés továbbra is fennáll, különösen a találkozó helyszíne és a sajtó jelenléte kapcsán.