Hogyan tovább Magyarország? Számít a véleménye!

A demokratikus társadalmakban a fiatalok véleménye kulcsfontosságú a jövő alakításában. Egy most induló, Medián megbízásából készült felmérés célja, hogy összegyűjtse és megértse, mit gondolnak a fiatalok Magyarországon a politika és a közügyek legfontosabb kérdéseiről. Ha Ön 18-29 éves, kérjük, szánjon néhány percet a kérdőív kitöltésére.

Célunk, hogy mélyrehatóan feltérképezzük Magyarország politikai és közéleti helyzetének különböző aspektusait, és megvizsgáljuk, hogyan befolyásolják ezek az állampolgárok mindennapjait és jövőképét. A közvélemény-kutatás által gyűjtött válaszok nem csupán a jelenlegi politikai állapotot tükrözik, hanem előrejelzéseket is adnak az ország jövőbeli irányára. Ez kiemelten fontos, mivel Magyarország jelenlegi helyzete és jövője központi jelentőségű mind az állampolgárok, mind a döntéshozók számára.

A politika nem csak a politikusok dolga; minden döntés, amit meghoznak, hatással van ránk is. Érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyire érdeklik Önt a politikai és közéleti kérdések. Ha részt vesz a választásokon, például az Európai Parlamenti választásokon, közvetlenül befolyásolhatja, milyen irányba halad Magyarország és az Európai Unió. Gondolja át, mi motiválja Önt a szavazásra, vagy mi tartja vissza attól.

Amikor választások során pártot támogat, valójában az ország jövőjéről dönt. Fontos átgondolni, mi motiválja pártválasztását, hiszen ez hatással van mind a jelenre, mind a jövőre. Emellett érdemes megfontolni, mennyire elégedett a jelenlegi kormány munkájával, és kifejezni véleményét – legyen az elégedettség vagy elégedetlens

A közéleti részvétel nem csak a szavazásról szól. Lehetőség van arra, hogy véleményünket különböző módokon kifejezzük, például petíciók aláírásával vagy demonstrációkon való részvétellel. Gondolja át, milyen politikai rendszert tartana ideálisnak Magyarország számára – erőskezű vezetést, vagy inkább egy demokratikus rendszert, ahol a döntések széles körű egyeztetéseken alapulnak.

A felmérés egy lehetőség arra, hogy Ön is aktívan részt vegyen a közélet formálásában. Kifejezheti véleményét, megoszthatja gondolatait, és hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország jövője valóban az emberek akaratán alapuljon. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget! Töltse ki a felmérést, és vegyen részt a jövő alakításában.