Nyomoz a rendőrség Magyar Péter dulakodása után: egy Dunába dobott telefon áll a középpontban

A rendőrség nyomozást indított rongálás miatt, miután egy hétvégi incidens során Magyar Pétert kivezették egy budapesti szórakozóhelyről. Az ügy középpontjában egy telefon áll, amelyet a Dunában találtak.

Korábban a rendőrség már bejelentette, hogy az ügyben rongálás és garázdaság miatt vizsgálódnak, de csak most derült ki, hogy a rongálás a telefonra vonatkozik.

A 444 értesülései szerint Magyar Péter csütörtök este az Ötkertben tartózkodott, amikor észrevette, hogy valaki videót készít róla. Ekkor elvette a férfi telefonját, és dulakodás alakult ki közöttük. Péntek délután, miután a kormányközeli média beszámolt az esetről, Magyar a közösségi oldalán így reagált: „Lelkileg borzasztó megterhelő heteken vagyok túl. Ember vagyok, hibáztam. Mindenkitől elnézést kérek, akit a történtekkel megbántottam.”

Az esetről egy rövid videó is napvilágot látott, amelyen látszik, ahogy a szórakozóhely biztonsági őrei kivezetnek egy férfit, egyikük a nyakánál fogva tartva.

Magyar Péternek valóban turbulens napjai vannak. Nemrégiben szavaztatta meg követőit arról, hogy beüljön-e az Európai Parlamentbe, miután előzetesen azt ígérte, nem fogja ezt megtenni. Végül úgy döntött, hogy elfoglalja mandátumát, és hétfőn már át is vette azt.

Hegedűs Dániel, a German Marshall Fund elemzője szerint Magyar Péter kétfrontos szerepvállalása – az EP-ben és a hazai pártépítésben – akkor lenne sikeres, ha egy ismert kül- vagy európai politikust választana delegációvezetőnek, aki Magyar helyett tárgyalna. Az elemző szerint azonban ilyen személy jelenleg nincs Magyar környezetében, mivel a Tisza párt szereplői közül keveseknek van önálló politikai súlya vagy releváns európai kapcsolatrendszere.

Hegedűs hozzátette, hogy a Tisza jelenlegi formájában inkább egy one man show, és nehéz összeegyeztetni a stratégiai humánpolitikát a bázisdemokratikus elvekkel. Nem a követők száma a hiányzó puzzle-darab a sikerhez szükséges delegációban.