Gyenge kezdés, nehéz folytatás: vereséggel nyitott a magyar válogatott

Kikapott a magyar csapat Svájctól az Európa-bajnokság első mérkőzésén

Vereséggel indította a németországi Európa-bajnokságot a magyar labdarúgó-válogatott, miután 3-1-es vereséget szenvedett Svájctól. Marco Rossi csapata gyenge első félidei teljesítményének köszönhetően került kétgólos hátrányba. Bár Varga Barnabás gólja visszahozta a reményt, a végén újra Svájc talált be. A nehéz nyitány után szerdán a házigazda Németország következik.

Nehéz kezdés Svájc ellen

Szoboszlai Dominik és a magyar válogatott Kölnben, az Európa-bajnokság első mérkőzésén gyenge első félidőt produkált, ami végül vereséghez vezetett.

A találkozó előtt Mucsi Zoltán üdvözölte a magyar szurkolókat a kölni stadion óriáskivetítőjén, biztatva őket, hogy álmodjanak nagyot a csapat szereplésével kapcsolatban. Bár a stadionban svájci túlerő volt, a magyar szurkolók lelkesen zúgták a „Ria-ria-Hungária!” rigmust.

Kellemetlen meglepetés a kezdőcsapatban

Marco Rossi meglepő döntést hozott a kezdő tizenegy kijelölésekor: a sérült Loic Nego helyett nem a Svájcban játszó Bolla Bendegúz, hanem a vállműtét után visszatérő Fiola Attila kezdett. Az egyetlen nagyobb kérdőjel a ballábas belső védő pozíciója volt, ahol végül Szalai Attila kapott lehetőséget Dárdai Márton helyett.

A magyar válogatott így állt fel: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai – Fiola, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Sallai, Varga B., Szoboszlai.

Svájc dominált az első félidőben

Svájc kezdte jobban a mérkőzést, már a negyedik percben Orbánnak kellett hatalmasat blokkolnia. A 12. percben Akanji passzát Duah lőtte a hálóba, amit a VAR is érvényesített – 0-1. Az első félidő végén Aebischer lőtt egy szép gólt a tizenhatoson kívülről, így a szünetben 0-2 volt az állás.

Második félidő: Remény és csalódás

A második félidő elején továbbra is pontatlanul játszott a magyar válogatott, de Varga Barnabásnak sikerült szépítenie a 66. percben – 1-2. Rossi mindent egy lapra tett fel a hajrában, de hiába nyomott a csapat az egyenlítésért, a hosszabbításban Embolo állította be a végeredményt – 1-3.

Nehéz folytatás vár a magyar csapatra

A magyar válogatott 3-1-es vereséggel kezdte az Eb-t, és szerdán a házigazda Németország ellen lép pályára Stuttgartban. A német csapat 5-1-re győzte le Skóciát, így nehéz mérkőzés vár Rossi csapatára.