Magyar Péter utoljára szólalt meg az ATV-botrány kapcsán

A Tisza Párt alelnöke kitartott álláspontja mellett, de bocsánatot kért az érintettektől.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke ismét megszólalt az ATV Egyenes beszéd című műsorában történt incidens kapcsán. Az esemény hétfő este történt, amikor Magyar Péter alig egy perc után távozott a műsorból, miután Rónai Egon egy dossziét adott át neki, melyben az szerepelt, hányszor hívták őt az ATV műsoraiba. Magyar korábban azt állította, hogy több mint egy hónapig nem hívták be a választások előtt.

Az ügyben szinte minden érintett megszólalt már, és most Magyar Péter újabb, állítása szerint utolsó Facebook-posztját tette közzé a témában. Ebben megismételte, hogy elfogadhatatlannak tartja, hogy a választási eredményekkel nem törődve, a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjének kérdésfeltevés helyett „hazug narratívát” erőltetett a műsorvezető, kutyakomédiának nevezve a tényeket.

Magyar Péter kiemelte, hogy az ATV eljárása nemcsak a Tisza Pártot, hanem a rájuk szavazó 1 342 000 magyar embert is kellemetlen helyzetbe hozta. Elmondta, hogy békejobbot akart nyújtani az ATV-nek, ezért fogadta el a meghívást, de ebből nem lett semmi.

Újdonságként említette posztjában, hogy megköszönte a Hit Gyülekezete gratulációját a Tisza Párt választási eredményéhez, és biztosította a gyülekezet tagjait, hogy számíthatnak a Tisza Párt támogatására. Végül elnézést kért azoktól, akiket megbántott azzal a posztjával, amelyben a televízió egyes munkatársairól írta meg, hogy tagjai a gyülekezetnek vagy éppen III/III-as ügynökök voltak.