Toni Kroos az Eb-n játssza az utolsó meccsét

A világbajnok középpályás, Toni Kroos, bejelentette, hogy a nyári Európa-bajnokság után befejezi pályafutását. A német válogatott labdarúgó, aki jelenleg a Real Madrid csapatában játszik, ezt egy podcastban közölte, melyről az MTI számolt be. Kroos döntése jelentős visszhangot váltott ki, hiszen pályafutása során számos sikert ért el mind a klub-, mind a válogatott szinten.

Utolsó Megmérettetés a Hazai Pályán

Toni Kroos 2021-ben mondta le a válogatottságot 106 mérkőzés után, de idén februárban visszatért a német válogatottba Julian Nagelsmann szövetségi kapitány hívására. A németek június 14-én nyitják az Európa-bajnokságot a skótok ellen, majd június 19-én a magyar válogatottal találkoznak Stuttgartban, és június 23-án Frankfurtban Svájc lesz az ellenfelük. Kroos számára ezek az utolsó meccsek lesznek a nemzeti csapat színeiben.

Kiemelkedő Pályafutás

A Rostockban nevelkedett Kroos karrierje során számos trófeát nyert. A Bayern München játékosaként három német bajnoki címet és három Német Kupát szerzett, és 2013-ban a Bajnokok Ligájában is győzött. A 2014-es világbajnokságon a német válogatottal aratott diadala után igazolt a Real Madridhoz, ahol további négy Bajnokok Ligája-címet, öt klubvilágbajnokságot, négy spanyol bajnoki címet és egy Király Kupát nyert.

A Búcsú Pillanatai

Kroos elmondta, hogy a döntés nehéz volt, de úgy érzi, elérte karrierje csúcsát, és most a visszavonulás ideje jött el. A német válogatottban eddig 108 meccsen lépett pályára, és legfeljebb még hét mérkőzést játszhat az Európa-bajnokságon, köztük egyet a magyar válogatott ellen.

Kroos visszavonulása új kihívásokat hozhat a német válogatott számára, de az biztos, hogy a középpályás öröksége hosszú ideig megmarad a labdarúgás történetében. A nyári Európa-bajnokság pedig méltó búcsúztatás lesz egy ilyen kivételes tehetség számára.